Jul, jul, strålande jul

Visst är det underbart med julen?
Vissa blir nog benägna att hålla med mig och de andra vars enda tanke på stressen med bak,klappar och städning blir panikångest, slipper! Jag tycker ialla fall personligen att det är riktigt mysigt med julen. Stämningen, mörkret, de tända ljusen och bara alla dessa lukter som för oss blir nya varje år.
Idag ska jag ge mig ut för att handla de sista klapparna.
Redan hunnit köpa till: mamma  och mormor.
Nu bär det av för: Victor, Kristian, Pappa smat
some friends(and you know who you are: exciting isn't it?):P
Jag kan dessvärre inte skriva upp vad jag ska köpa eller vad jag köpt, det tar vi i ett inlägg efter julen.  Men DYRT blir det fanimej...men en annan har ju pengar;) haha!
NEj skämt o sido. Det är nästan roligare att ge än att få.
Sen ikväll bär det av, Personalfest. Alla tiders vettu! Sprit, julmusik och pompa med ståt. Ska nog titta efter något litet att ha på sig idag också. Hittade en sån fiiiiin klänning på kookaï, dock 1800. Vi får skrapa:P
Nu ska jag ge mig, adios comprende?:P

INVANDRARE- IGEN

Det verkar inte gå in på er folk som läser bloggen att det är mina egna åsikter som skall fram och om det inte passar behöver ni inte besöka den så flitigt som ni nu gör!
Svenska kan ni ju inte heller ordentligt. (STAVNINGEN)
Apropå invandrare igen, som de senaste kommentarerna handlar om.
Folk har ett helvete i sina länder i arabvärlden, JA! De är urfattiga, får leva med pistoler tryckta mot deras huvuden påväg till skolan för att sedan komma hem till en död familj och nedbrunnet hus. Ja det är förjävligt verkligen och det håller jag med om. Men det dessa människor vill göra i sitt eget land är väl att: "gå till skolan, ha ett fast arbete, försörja familjen och bo i ett ordentligt hus" ??? Varför inte göra detta då när de kommer hit? Eller har de blivit mentalt förtryckta och psykiskt skadade i sitt eget land att det är oförmögna att söka sig ett arbete, lära sig svenska och leva vidare? Nej då är vi svenskar RASISTER för att vi inte ger dem sin kulturella rättighet att mörda de döttrar som inte är oskuld och låt kvinnan gå bakom mannen hela tiden och slå sina barn i hemmet. Jag talar faktiskt inte bara ur min egen synvinkel ÅNYO finns det folk som berättat för mig. Ni tror väl inte på fullaste allvar att jag sitter och hittar på all skit bara för att jag inte tycker om att en hårig arab raggar på mig i baren med endast två svenska ord i huvudet- "VACKARA SVENSKA". Då har ni helt fel, för jag skriver för att jag VET, HÖR, LÄSER! Till skillnad från er. Hur svårt är det ärligt talat att komma till ett nytt land och för att ta sig någonstans först lära sig språket, sedan söka sig ett arbete, få lön och sist bilda familj och skaffa bostad ???? Hur svårt är det egentligen ? Sen eftersom vi har en sådan "FANTASTISKT" (för att ta upp det igen) sjukvård här i Sverige kan de få psykologisk hjälp för de problem de haft i sina länder...
Suck läs bloggen ordentligt innan ni kommenterar, ni missar poängen. Jag skriver att jag tycker det är synd att det finns för många svin som tar mer plats än de faktiskt bra människorna (oavsett bakrund)!!!!!!

Varför?

Varför går bara inte hissen hela vägen upp?
Det är väl kanon bra att moderaterna låter saker och ting privatiseras. Jag tycker inte det är mer än rätt.
Som en artikel jag läste idag, apropå sjukvården (kära Erik!). Att ett sjukhus för barn skall införas på östermalm i stockholm, givetvis privatägt. Varför inte? Folk som har tröttnat på sveriges sjukvård som sägs vara den bästa i världen? Ah det kanske den var en gång i tiden också men inte längre. Titta på de stackars patienterna som sitter i BOKSTAVLIGTTALAT timmar i väntrummen för att sedan få komma in till farbror doktor. Vad händer sen?
Jo eftersom farbror doktor är en väldigt upptagen man som har så fruktansvärt många patienter så skrivs ett snabbt recept ut av sköterskan och patienten are free to go-hem för att knapra piller. (!)
Då är det väl ett under att det finns några vettiga människor där ute som tänker PRIVATISERING.
Hur som helst sjukhusets grund går ut på att slippa köer och du betalar ENDAST 500-1000kr för ett läkarbesök.
Varför inte? Vi vet ju att det lönat sig betydligt med privat tandvård, privat gynekolog osv så varför inte barnsjukhus?
Jag påstår inte att jag sitter med en farsa fullt loaded med cash, men pengar har han och det har vilka människor som helst i det här samhället om de prioriterar utbildning och söker sig ett arbete, PENGAR. För tro mig, är man en underklass medelmåttig (ursäkta ordvalet) människa så har man inte råd att vara kräsen. Det finns arbeten som är värre än att sitta på ett kontor och genomföra bokföring. Som exempel alla dessa arbeten vi stackars ungdomar trackas på-för det ger bra arbetserfarenhet. McDonalds, STS-studentbostäder(städare), diskare, Butiksarbetare(åhléns, lindex, H&m) Sen naturligtvis pressbyrån etc. Varför inte få tummen ur och söka sig ett sådant arbete så har du (om du sparar och sköter din ekonomi) pengar att lägga på högtkvaliciferad sjukvård (Och kan du tänka dig- UTAN VÄNTETIDER!).
Mycket riktigt, folk är mer inkompetenta till det yttre än vad som finns på insidan. Låt inte kommunisternas och socialdemokraternas bitterhet spottas över moderaterna bara för att folk tröttnat på skiten och tro det eller ej faktiskt valt fram ett borgerligt parti som äntligen städar upp skiten från det såkallade (LASTGAMLA) arbetspartiet socialdemokraterna. Så nu vill jag att ni besparar mig med era åsikter (så länge de inte är vettiga), för en blogg är till för att skrivas på- mvh ÄGAREN.

Sunday, sunday...

Ni vet vad jag menar eller hur?
En riktigt tråkig, grå, kall dag där allt går fel?
Har precis genomlidit en sådan dag, usch vilken tristess....Sov dåligt under natten, då Kristian lät o vände sig hela tiden. Vaknade och var på grund av lite sömn väldigt grinig, var näst intill elak mot Kristiansom hade varit iväg och köpt frukost. Men naturligtvis var det "fel frukost"- ingenting stämmer ju en sådan här dag!
Efter att ha bråkat om huruvida jag ville ha naturell Phiadelphia eller inte, och inte GRÄSLÖK-som är så sjukt äckligt, så försvann Kristian ut ur lägenheten och mot sitt jobb (ja, stackarn får arbeta på en söndag).
Efter ett par minuter då jag satt och grundade över hur otacksamt jag betett mig, kom han infarande genom dörren igen och kastar en naturell phiadelphia på mig. Och ut far han igen. Får man dåligt samvete då? Ah alldeles för myclet. Så mycket att man åkte hem och grinade för att allt var så pisst. Missar bussar och snubblar påvägen hem. För att till slut möta kompisarna i  telefonen där de talar om hur upptagna de är med sina liv och att jag får skylla mig själv att jag inte lagt någon tid för dem sen Kristian kom in i mitt liv. Men vadå?- Har inte alla varit kär....Anyway, fick ialla fall pappa att ställa upp på lite lek idag vilket resulterade i julbakning, vilket iofs lättade upp min stämmning en aning-men inte såååå mycket ♣
Och nu för att gottgöra mitt så otroligt dåliga beteende bär det av mot lägenheten igen med ljus, julmust, nyabakat och middag....Det kan han ju inte bli kinkig för?
Handbojjorna åker fram-tjohoo...!
Nej som sagt gott folk, det är förjävligt när man har sådana här dagar då allt verkligen går åt helvete, men bit ihop genomlid dagen och tänk att snart börjar en ny.
Tips på gott te som muntrade upp i tristessen: Lipton- Roobos rouge tea!


Apropå politik

Jag vill inleda med att jag är glad att vi fått en borgerlig makt till slut. Det har inte gått en dag förlorad!
Det är lustigt vilka fördomar det finns mot moderaterna, vilket det naturligtvis gör mot vänsterpartister(KOMMUNISTER) också.

Men så fort man yttrar sig om sin politiska åsikt, vilket för mig är självklart: moderaterna. Så får man höra "Aha, kan du något om dem?, Vad står dem för då? Är det snällt att låta de rika ta alla pengar?"
Kort sagt: "hej-jag-är-korkad-och-låtsas-kunna-ngt-om-och-moderaterna,-de-ska-bort"-TÖNT.

Moderaterna tar för det första inte pengar av någon, mer än någon annan. Det enda de gör är att ge MER pengar till OBSERVERA: ALLA. Ja, visst de som är rika blir rikare men de som inte har så mycket pengar får också mer pengar- men det är det ingen som tänker på. Moderaterna säger "hjälp individen", kommunisterna: "hjälp alla".
Men hallå? Kom ut ur glaskupan människor. Hur ska man kunna hjälpa alla samtidigt?

Exempel: Samla hundra personer i ett rum: alla har problem på något sätt och det är tänkt att du ska hjälpa dem. Hur går du till väga?
-Jo, du hjälper alla var försig. En och en. Alltså individuellt. Det kan inte bli mer enkelt att förstå än så?

Sen allt detta himla tjat om att det estetiska programmet skall bort. Kanon!
Jag har snart gått ut det tredje året på estetiska linjen:teater och jag måste säga vad fan ska göra med den i ryggsäcken??? Bli advokat, knappast...ännu en A-kassa blir min räddning. Men jag vill inte ha det så, de säger ju att det är STOR arbetslöshet för "esteter", varför inte ta bort den linjen helt och hållet och satsa på utbildning?

Att ha en "plugg-linje" och en "praktisk-linje"- det är ju bra. Men då kommer folk och gnäller(vilket det alltid kommer göra, om allt-typiskt svenskt-äckligt) om att det finns folk som inte har samma utvecklade hjärna och klarar av pluggkurserna, men då kan man fråga sig hur de klarade åttan och nian för samhällslinjen har inte mycket svårare kurser! Estetprogrammet försämrar snarare kapaciteten till att tänka och lösa problem-osv.
Vi har knappt kurser som täcker upp och vad lär vi oss?

Nu tänker ni säkert- men hur i helvete kunde du då välja estetprogrammet från början?
Jo- ville bli skådespelare och tyckte det passade, men efter fakta och nyheter samt statistik ser jag nu att mina chanser att kunna slå igenom är minimala och mitt val av program berodde på lathet-för det kan ingen förneka att de valde estet för all ledighet och lätta kurser. 

Vi får skylla oss själva, men nu får man desto mer att ta igen. Jag tycker att det är mycket bättre med FAKTISKT diciplin på lektionerna, för vi människor som väljer att arbeta praktiskt istället för teoretiskt och då får stå inför en ny sorts ubildning: Individuellt arbete, som de kanske inte klarar av att arbeta med utan slappar ihop(behöver inte betyda dåliga betyg), (Nu pratar jag inte bara om mig själv, utan även om mina kära klasskamrater).
Hade det då inte varit bättre med lite struktur på lektionerna, arbetena och elever samt lärare!?

Resultat av Moderaternas beslut: Bättre arbetskraft och fler utbildade människor i samhället vilket kommer öka ekonomin. För ALLA. Om du har en bra utbildning, så får du ett bra arbete, och då får du mer pengar. Enkelt: plugga så får du det du förtjänar sen kan du sluta klaga på de människor som har pengar bara för att du din ynkliga människa sitter där med 17000kr i månaden och valde att antingen skaffa barn vid 16års ålder eller ha drömmar om hollywood-patetiskt!

Med andra ord: människor borde bli lite mer realistiska!

Invandrare: fortsättning

Det jag vil ha sagt är att många invandrare beter sig dåligt och otacksamt för att ha kommit till ett helt nytt land där de faktiskt har det BETYDLIGT bättre än hemma och fortfarande har mage att bete sig dåligt. Och som jag sa tidigare, jag kommer skriva om svenskar och deras problem-tro mig. Men jag ska bara få ihop lite först. Jag skriver med grund av pålitlig fakta- Med andra ord jag har bevis att många invandrare är svin. Och att ta plats som invandrare är ju bara bra för att de har svårare att klara det svenska samhället med alla dessa fördomar, MEN att ta plats genom att se ner på svenska flickor och tycka att de är lätta på foten och deras"egna" ska inte röras, för de är enligt religion och tradition. Sen finns det så himla många invandrare som jag både känner och hör om som är toppen. Men detär svårt att uttala sig om invandrare för minsta lilla åsikt görs man till en rasist och det är jag inte. Sen får ni tro vad ni vill, men så ligger det till. Med andra ord, det kommer mer om svenskar.... =)


RSS 2.0