Apropå politik

Jag vill inleda med att jag är glad att vi fått en borgerlig makt till slut. Det har inte gått en dag förlorad!
Det är lustigt vilka fördomar det finns mot moderaterna, vilket det naturligtvis gör mot vänsterpartister(KOMMUNISTER) också.

Men så fort man yttrar sig om sin politiska åsikt, vilket för mig är självklart: moderaterna. Så får man höra "Aha, kan du något om dem?, Vad står dem för då? Är det snällt att låta de rika ta alla pengar?"
Kort sagt: "hej-jag-är-korkad-och-låtsas-kunna-ngt-om-och-moderaterna,-de-ska-bort"-TÖNT.

Moderaterna tar för det första inte pengar av någon, mer än någon annan. Det enda de gör är att ge MER pengar till OBSERVERA: ALLA. Ja, visst de som är rika blir rikare men de som inte har så mycket pengar får också mer pengar- men det är det ingen som tänker på. Moderaterna säger "hjälp individen", kommunisterna: "hjälp alla".
Men hallå? Kom ut ur glaskupan människor. Hur ska man kunna hjälpa alla samtidigt?

Exempel: Samla hundra personer i ett rum: alla har problem på något sätt och det är tänkt att du ska hjälpa dem. Hur går du till väga?
-Jo, du hjälper alla var försig. En och en. Alltså individuellt. Det kan inte bli mer enkelt att förstå än så?

Sen allt detta himla tjat om att det estetiska programmet skall bort. Kanon!
Jag har snart gått ut det tredje året på estetiska linjen:teater och jag måste säga vad fan ska göra med den i ryggsäcken??? Bli advokat, knappast...ännu en A-kassa blir min räddning. Men jag vill inte ha det så, de säger ju att det är STOR arbetslöshet för "esteter", varför inte ta bort den linjen helt och hållet och satsa på utbildning?

Att ha en "plugg-linje" och en "praktisk-linje"- det är ju bra. Men då kommer folk och gnäller(vilket det alltid kommer göra, om allt-typiskt svenskt-äckligt) om att det finns folk som inte har samma utvecklade hjärna och klarar av pluggkurserna, men då kan man fråga sig hur de klarade åttan och nian för samhällslinjen har inte mycket svårare kurser! Estetprogrammet försämrar snarare kapaciteten till att tänka och lösa problem-osv.
Vi har knappt kurser som täcker upp och vad lär vi oss?

Nu tänker ni säkert- men hur i helvete kunde du då välja estetprogrammet från början?
Jo- ville bli skådespelare och tyckte det passade, men efter fakta och nyheter samt statistik ser jag nu att mina chanser att kunna slå igenom är minimala och mitt val av program berodde på lathet-för det kan ingen förneka att de valde estet för all ledighet och lätta kurser. 

Vi får skylla oss själva, men nu får man desto mer att ta igen. Jag tycker att det är mycket bättre med FAKTISKT diciplin på lektionerna, för vi människor som väljer att arbeta praktiskt istället för teoretiskt och då får stå inför en ny sorts ubildning: Individuellt arbete, som de kanske inte klarar av att arbeta med utan slappar ihop(behöver inte betyda dåliga betyg), (Nu pratar jag inte bara om mig själv, utan även om mina kära klasskamrater).
Hade det då inte varit bättre med lite struktur på lektionerna, arbetena och elever samt lärare!?

Resultat av Moderaternas beslut: Bättre arbetskraft och fler utbildade människor i samhället vilket kommer öka ekonomin. För ALLA. Om du har en bra utbildning, så får du ett bra arbete, och då får du mer pengar. Enkelt: plugga så får du det du förtjänar sen kan du sluta klaga på de människor som har pengar bara för att du din ynkliga människa sitter där med 17000kr i månaden och valde att antingen skaffa barn vid 16års ålder eller ha drömmar om hollywood-patetiskt!

Med andra ord: människor borde bli lite mer realistiska!

Kommentarer
Postat av: Anonym

MEN SHIT. Hör du inte hur jävla korkad du låter?

2007-12-16 @ 12:19:40
Postat av: Anonym

"Exempel: Samla hundra personer i ett rum: alla har problem på något sätt och det är tänkt att du ska hjälpa dem. Hur går du till väga?
-Jo, du hjälper alla var försig. En och en. Alltså individuellt. Det kan inte bli mer enkelt att förstå än så?"

SVAR-- skicka dem til kuba. Där är det gratis sjukvård eftersom att det är skattefinasierat och en socialistisk stat. Är inte det ett bra sätt att hjälpa ALLA INDIVIER!!!
Det är jävligt lätt att hjälpa alla individer så länge sjukvården osv inte privatiseras för då KAN alla få hjälp. Inte bara de som har pengar.
Tror du verkligen att de redan rika människorna behöver dessa pengar mer än en utbildad arbetare med eventuella arbetsskador?

2007-12-16 @ 21:13:26
Postat av: Erik Johansson, RKU

"Moderaterna tar för det första inte pengar av någon, mer än någon annan. Det enda de gör är att ge MER pengar till OBSERVERA: ALLA. Ja, visst de som är rika blir rikare men de som inte har så mycket pengar får också mer pengar- men det är det ingen som tänker på."

Vad menar du här? exkluderas alla som är arbetslösa, sjukskrivna och förtidspensionerade? Vad jag vet så införs inga skattelättnader för dessa grupper. Dessutom så sänker man deras inkomster (i form av solidariskt finansierade försäkringsutbetalningar samt bidrag) med ungefär 5 miljarder kr. per år. Detta är av (av en tillfärllighet) exakt lika mycket som det kostar staten att avskaffa förmögenhetsskatten... hm...

"Att ha en "plugg-linje" och en "praktisk-linje"- det är ju bra. Men då kommer folk och gnäller(vilket det alltid kommer göra, om allt-typiskt svenskt-äckligt) om att det finns folk som inte har samma utvecklade hjärna och klarar av pluggkurserna, men då kan man fråga sig hur de klarade åttan och nian för samhällslinjen har inte mycket svårare kurser!"

Den vanligaste kritiken som framförs mot förslaget att ta bort eller kraftigt reducera undervisning i kärnämnena på de praktiska programmen har inte med hjärnor att göra. Det som brukar framföras, av t.ex. kommunister, är att även folk som har vanliga jobb (d.v.s. "ynkliga människor med 17000 i månaden" för att citera dig) skall kunna delta i den demokratiska processen. Detta genom att kunna läsa, räkna och skriva. Men då blir det ju mycket svårare att lura dem, vilket givetvis är problematiskt för ett "arbetarparti" som mera luktar som ett gammalt unket högerparti... Någon mer än jag som associerar till Moderaterna...?

2007-12-16 @ 22:55:41
Postat av: Anonym

är det därför du aldrig kommer till lektionerna? hmm.

2007-12-20 @ 23:53:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0