R.I.P.

Våran allra bästa vän har nu avlidigt.
Sent i natt fick hon en stroke, en hjärnblödning på vänster halva och vinglade spydde och gjorde inne flera ggr på morgonen. Samtalet kom med chock beskedet. 09.20 somnade Nike med arragoz vid sin sida in (nej han lever fort.).
Hon blev 14 år gammal, äldsta Flat Coated retrivern i hela gbg och hon var glad ända in i det sista. När vi åkte till veterinären och mamma öppnade bagage luckan så kröp hon fram och slickade mamma på munnen.....hon förstod nog och tog sitt avsked.

Det mest makabra hittills var när jag sedan fick se den soppsäck som tidigare föreställt Nike på väg till Repnova- för kremering. Tårar har runnit hela dagen, känsloladdade samtal och fina värmande sms har rullat in. Tack alla för stödet.
Jag kommer lägga upp bilder på Nike inom kort så får vi alla minnas.

Hon som gömde sig när man tittade på henne om hon skulle göra ifrån sig i skogen, hon som öppnade dörren till garaget och åt ut pepparkakshus samt julgodis, hon som var pinn- och bad/vatten galen, hon som åt upp fyra plåtar nybakade bullar....hon som var där ända sedan vi var 5-6 år gamla tills nu. Ett helt liv för mig känns de som.
Jag kommer alltid ha Nike i minna tankar. Och Arragoz var bedrövad: "ingen som ligger i nikes säng, ingen nike som sakta suckar sig framåt, folk som bara gråter...var är nike?" Han kommer nu hädanefter få all min uppmärksamhet.

Pussar och kramar,
passa på att ta hand och uppskatta era nära och kära medans ni kan...man vet aldrig när det är försent.
Ajdö.


At the job.

Sitter just nu och tittar ut över vad jag egentligen borde övervaka, Simmhallen.
Men blicken faller allt oftare mot skärmen som till slut blir outhärdlig att undvika...måste skriva två rader, måste surfa lite....måste...

Kan meddela att inga större olyckor har skett än så länge och det finns nog ingen risk att dem kommer förekomma heller. Kan dock meddela att temperaturen i bassängen är obetydligt låg för att jag ens ska kunna doppa foten (hur ska jag kunna livrädda?!) :p

Träningen rullar på som aldrig förr...har losat 4 kilo nu och jobbar mig neråt, börjar gillar läget. Jag är mer än redo för badsäsongen trots tre veckors dispans för skada i knät.

Jag vet at hjärnspöken kan ställa till det för en rejält, men börjar komma över dem och ser ljuset längst bort i tunneln. Jag tror att detta var/är det svåraste jag någonsin fått komma över (hittills). Aldrig haft så ont i magen och hjärtat som nu/då och aldrig kommer jag gråta så mycket......men jag står på mina ben, med ett beläget leende ritat över ansiktet så det kommer nog gå bra för mig, som med alla andra.
Nu åter till bevakningen, hoppas inte gubben på bana 6 svimmar av nu....han har varit blå i ansiktet länge nog.

Keep up the good work, people!
And ill be in touch. Ta'da!

Tillägnan

Jag vill i detta inlägg tillägna mina starka känslor, mitt hopp
och min lycka till/för en person som fått mig till detta. Det finns ingen annan människa som kan ge mig den trygghet du skänker inte heller den kärlek som bränner.
Jag vet att tiden isär gjorde oss till onda/okloka/drastiska människor, vi har nog lärt oss av det och det vi delar nu är starkare band och vilja än innan.

Vi går genom eld och vatten, lik och snö, grus och storm. Vi blir (hoppas) för evigt tillsammans i denna karusell.
Vi älskar som om det vore det sista, vi bråkar som om det vore det första, vi är kanske gjorda för varandra ändå?
Eller som en del föredrar att uttrycka det: vi förtjänar varandra?!

Jag ser fram emot långa, sena nätter med dig.
Jag ser fram emot tidiga mornar och griniga stunder, jag ser fram emot väntan hand i hand och minnena vi skapar och lämnar efter oss. Jag ser fram emot att få träffa dig igen (snart) !

Kort sagt, jag tror jag älskar dig.
Nu återigen: SNÖÖÖÖÖÖ, vad är det för fel på lite sol? Ha?

VAKUUM

Jag sitter hemma just nu, djupt försjunken och i min säng med datorn i knät och blicken vilande på tv'n.
Jag skulle verkligen behöva en semester resa efter allt som hänt mig och allt runt omkring de senaste månaderna.
Jag tittar på sällskapsresan, Nueva Estocolmo och det ser så underbart skönt med strålande sol och 30 graders värme. Jag är verkligen inte gjord för att leva i kylan, regnet och det gråa som det är just nu...iofs ska jag inte klaga solen tittade faktiskt fram idag och man känner på sig att det börjar bli vår. Underbart skönt!

Jag vill komma igång med mitt liv, känns som om allt bara står stilla, som om jag inte kommer bli någonting eller få någonting i mitt liv. Men visst kommer jag det, inget kommer stoppa mig när jag väl sätter igång (fråga vem som helst!).
Men som sagt, denna tiden just nu, denna veckan, denna månaden, just denna timman känns för jävlig!!!

Jag ska dock inte klaga, som jag nämnt ånyo, jag är frisk (förutom mitt knä), jag har mina vänner, jag har min pojkvän (igen) och min familj mår toppen. Snart sticker ju jag och mor min till Le Paris också- feting nice :D

Nu återigen filmen, vi höres en annan dag!
Live your life like you're going to die tomorrow !

Green Card express

Nu gott folk är det gjort.
Jag har tagit mitt sunda förnuft till fånga och jag har ansökt om ett Green Card, bara att ta steget känns kanon bra.
Har alltid sett mig mer hemma i Usa än här i Sverige, plus att jag också föredrar deras synsätt på samhället, politiken och självklart rättsamhället. Där lyser också jantelagen med sin frånvaro.

Man kan gå till väga på två sätt när man ska söka ett Green Card, som inte bara ger uppehållstillstånd utan också arbetstillstånd. Först kan du naturligtvis söka via Amerikanska Ambassaden i stockholm eller betala en avgift för ett lotteri- som varje år lottar ut green cards till (fördel för svenskar) 50,000 personer!
Avgiften ligger på 2541,50 kr (för att vara exakt) och då finns du med i den årliga dragningen hela livet ut.

Visst nu kan vissa tycka att "va fan, lotteri och green card är ju omöjligt att få, varför ens söka?" och "ooh big deal o söka det!". Men det är många som snackar om att dem till flytta till Usa och pröva lyckan där, men hur många söker egentligen uppehållstillstånd osv? Jag tänker ju inte direkt åka över och desperat gifta mig med en amerikansk medborgare.

Jag och min älskling som också sökt green card kommer flytta så fort vi får godkänt. (det är inte så förbannat svårt som folk tror!) Plus att Kristian har sin morfar i Usa, som lätt kan kalla över oss och då får vi godkänt genom det.
Troligtvis måste jag bli Mrs Tanfara då, men det kan det väl vara värt.


Okej, nu närmar det sig med stormsteg: LÖRDAGEN!
Kvällen kommer inledas med middag:
-Kycklingklubbor
-Kyckling spett
-Fräsch sallad
-Tzatsiki
-Potatissallad
-Vitlöksbröd,     Sen till allt det bjuder jag på antingen rött/vitt vin (bag in box!)
Sedan till efterrätt:
-Vaniljglass
-Varma hallon
-Glas champange

Sen kommer kvällen bjudas på lekar, drinkar och en himla massa annat skoj! Vi rör oss utåt runt tolvsnåret, ses i dimman :) Enjoy!

house

http://www.youtube.com/watch?v=x7dIeSx2E4I

Blå som få

Jag kan dra detta med partifrågan hur långt som helst, vi kan vända det ut och in om det känns bättre för att böngroddar MEN observera, det tänker jag inte värdigt nog göra.
Jag kommer inte ändra min åsikt för det parti som nu sitter vi makten.  Slutsatsen kan tolkas så att folk som är rädda för sanningen och gärna vill leva skymundan DEM blir upprörda över ett tidigare inlägg om moderaterna.
Vissa människor kan inte hantera sanningen, face the truth mates!

Återigen my life:
Jag fyller som bekant år idag och har redan fått en en hel trevliga och gulliga sms av folk (tack!), till och med från min nya arbetsplats. Känns kul att få bli en i gänget där.
Ja, då var man 20 år och redo att ta klivet in i......spritbutiken! För en del av er är det redan kännbart att en liten tillställning kommer äga rum på min gata, i mina föräldrars hus på lördag. Så det är bara att slänga på kappan, packa systemkassen och titta in. OBSERVERA: inbjudan krävs!

Jag kan också meddela att jag har bestämt mig, detta kan komma som en chock för en viss person men jag vill att den personen visar värdighet och förståelse för mitt beslut och därmed inte hör av sig igen.
En person som gjort mig besviken om och om igen, en person som för mig IDAG inte passar in och en person som faktiskt har stått ut med mig för länge för att detta nu ska fortskrida. Jag packar min väska och går över tröskeln, ADJÖ!

Nej nu ska jag öppna presenter (alla stora paket från NK med en svidande prislapp som representerar kapitalisterna) och äta tårta som INTE är ekologisk! :D Ha en bra dag gott folk, pussar!

RSS 2.0