Aningen lång helg

Ja nu är det söndag och jag ligger hemma i mjukisoverallen med en stor skål ostbågar på magen.
(på söndagar om man är bakis FÅR man äta onyttigt).
Vilken jävla vecka jag har haft...
Måndag och tisdag, skola plus jobb varje dag.
Onsdag middag med bästa kompisarna, torsdag middag och en mindre utgång med jobbet(vi gick och la oss halv sex, haha), fredag hamnade vi på ett litet kalas och igår-lördag blev den enorma utgången den fullaste kvällen i mitt liv!
Jag stressade hem från jobbet, duschade och hjälpte mamma o pappa med min brors födelsedags fest.
Han är nu vuxen- 18år! Grattis brorsan...=)
Efter att ha hjälpt till begav jag mig till en förfest på skanstorget med the girls....där SÖP vi sönder!
När vi skulle in till stan fixade jag "taxi"- Gustav Svensson, allsvenska spelare. Mycket tacksam över detta.
Kvällen innefattade mig och sandra dyngraka på nivås dansgolv. Det blev en lång och seg dag i dag, men den innehöll: yoga och potatisgratäng- muuums!!!
Nu ska jag sova,
god natt på er kärt folk.
Have a good one!

Skolan del1

Alright, en aning provokativ fråga:
Hur ser folk egentligen på skolorna och deras resurser?
Ta bara en närmare titt på H. gymnasiet.
Jag har gått där i tre år nu och jag har aldrig hatat något så fruktansvärt och varit så besviken på något som H.
Skolan besitter fruktansvärt dåliga resurser och kallar sig "Den nya skolan, vi har gjort en totalrenovering"- BULLSHIT!
Vi kan börja med (för det här kommer bli en lång lista)

LÄRARNA: Slappa, ofokuserade, dålig planering och så vidare....det väl ändå ses som rimligt men när läraren kommer till lektionen och fullkomligt tappar greppet då är gränsen nådd!

Vi Vet Vem Hon Är: Att inte kunna undervisa i ett så svårt ämne som matematik är skamligt. Eleverna klagar och klagar- ingenting händer.
De har samtal hos rektorn för att kunna få hjälp, de svar dem får är: "Nej NI är den enda klassen som klagar". Sen har dem samtal med läraren i sig och hon lipar, beklagar sig över att sova så dåligt på nätterna och har mardrömmar.
Hade ett samtal me en av dessa eleverna: som nu går i teatern trean. Han berättade för mig att samma sak har hänt dem, inte nog med det, teatern tvåorna och musikarna har hat samma problem.
Alltså de två åren under mig har EXAKT samma problem som vi hade under våran skoltid.
Sen har jag haft samtal med elever som gick ett och två år innan mig, dem hade exakt samma rutin som alla andras.

Alltså sitter "den fina" rektorn med fem klasser, FEM ÅR av klasser som klagar över en lärare som inte kan undervisa! (och tro mig jag vet att det finns fler som klagat).
Två av klasserna hade en vikarie som på två dagar lärde dem allt som den ordinarie läraren hade lärt dem under en hel termin.

En Annan Som Vi Känner Till: Läraren undervisar i ett fritt och avslappnat ämne som TEATER. Men ack så fel det går för henne.
Själva undervisningen är av egen åsikt, vilket jag inte föreföll gillande MEN jag har en fråga- Får en lärare som undervisar ungefär 50elever under en termin yttra sin privataåsikt om EN elev inför andra elever- oavsett kränkande eller komplimanger?
Eller vi säger såhär: det sitter två tjejer på rasten och väntar på lektionens start. Läraren kommer då gående och tittar på tjej nr1 men säger till tjej nr2: "ååååh vad du är duktig, hade jag kunnat ge dig hundra mvg'n hade jag gjort det för längesen. Det är synd att alla andra inte är som du. Du är min bästa, favoritelev!"
- Korrekt formulerat av läraren?
- Får lärare hålla sig för favorisering och efter tycke sätta betyg?
- Vad gör skolverket efter en granskning?

En Expeditions Arbetande Hjälp: Hon håller sig inte i skolans lokaler. Hon arbetar på ett rum närliggande till rektorns.
Hon är en "hjälpande" hand för de elever som behöver henne under skoltiden eller efter skoltiden.
Vad har vi då för negativt om henne:
- Planering inför möten?
- Besitter för lite information?
- Har allmänt noll koll?
En elev kommer in och vill ha hjälp: SKOLTRÖTTHET.
Hon har samlat på sig en del ig'n och vet inte hur hon ska ta sig ur situationen, hon behöver hjälp och struktur.
Det "den hjälpande handen" kan erbjuda är med planering inför nästa möte:
 samtal med de lärarna i ig ämnena.
 koll på hur solplaneringen ser ut innan skolslut
 en extra termin
 komvux                                                         / Visst kanon!

Inför nästa möte kommer exakt samma saker upp och det ges en liten information om hur eleven skulle kunna gå till väga. Efter samtalet (som varar i max tio minuter) bestäms ett nytt möte
På det tredje mötet sägs den redan sagda informationen och likadan sammanställning görs.
- utveckling eller process är inget som förekommer.
Men det händer ingenting, under sommarlovet skickas samma papper hem med samma saker de redan diskuterat, varför är det så slappt på skolan att lärarna inte ens kan hjälpa en?
Då kommer kommentaren- "Man kan inte bota skoltrötthet, det får eleven göra själv, men eleven går också på gymnasiet frivilligt- mer ansvar krävs".
Men om eleven är skoltrött, fullkomligt fuckat upp de och ber om hjälp: red ut dessa trådar åt mig. DÅ ska skolan direkt kunna ge hjälp...så vissa kommentarer från rektorn var fullkomligt överflödiga!

För denna gången gott folk, överraskning kommer med väntan ..........

The producers: Det våras för Hitler!

Det krävs ett inlägg efter denna fabuolösa helg!
Woooooooooooooooow, är det första som kommer ur min mun när jag stiger av tåget på göteborgs perong.
Vilka jävla helg det har varit, helt sjukt fantastisk.
Fredagen började tidigt, upp halv sju för att göra sig iordning och anlända på centralstationen mitt i Gbg, sedan köpa en frukost fika-starbucks och bege sig mot huvudstaden. Efter att ha suttit inklämd med benen mellan två säten är det dags att stiga av. Vandringen beger sig mot hotellet där vi checkar in.

Vi kommer upp, tar oss en dusch och klär upp oss inför kvällens förfriskningar. Jag iförd mina svarta stuprörsjeans med hög midja och till detta en korall röd silkes top, med höga klackar och till detta (grädden på moset) min "këphen" (mink!). Sedan tog vi taxin mot gamla stan där vi åt en superb middag och åkte vidare till våra bekantas hotellrum på Bernts (mitt emot china teatern, där våran galakväll skulle hållas).

Efter ett par champange glas gick vi nerför trappan, ut på gatan och rätt fram mot röda mattan. Jag kan enkelt säga: "ge mig ett namn på en kändis och jag kan förtydliga att han/hon var där". Jisses, vad folk men det stod ännu fler människor jämte röda mattan för att fånga en kändis på bild eller möjligtvis få en autograf.

När vi väl kommer in på China Teatern, möts vi av tusen tals kändisar vimlandes bland sina champangeglas och leenden. Vi fick i oss en del glas och jag kan med stor sannorlikhet att jag direkt fick ögonkontakt med Sveriges goding- ANDREAS WILSON. (detta är bara början). Efter lite mingel och en del presenteranden (de känner ju inte till mitt namn i branchen ÄN) började showen.
Vilken musikal därsen. Jag rekommenderar ALLA samtliga som älskar humor, sång och glamour att köpa en biljett och ta er diiiiiiiiit, nu nu nu. Ni kommer fullkomligt älska den! HAr aldrig skrattat så mycket.
Efter showen, delades folk upp: A-listan (bara kändisar och tv-profiler) fick gå in på Berntz resten slussades ut genom den stora glasbetäckte ingången.
JA, jag gled helt oförhindrat förbi in på Berntz med resten av sveriges alla kändisar och rike-nissar.

Där inne bjöds det på ännu mer champange och vin: rött o vitt plus mat (en liten enkel asiatisk buffé).

SNACKA OM KÄNDISTÄTT!
Jag minglade runt med ett gediget leende på läpparna och skålade med bland annat: Magnus Härenstam, Gert Fylking, "Hej baberiba-ensemblen" och inte minst Andreas Wilson.

Andreas Wilson, spelade för ett tag sedan Erik Ponti i filmen Ondskan och blev vald till sveriges snyggaste man!!
Han stod så fint placerad vid vinglasen, som delades ut att varje gång jag skulle dit o hämta dricka fick vi ögonkontakt.
Efter ett par promenader fram o tillbaka vid vinglasen, sade vi hej och skålade. Presenterade varandra(som om han behövde göra det) och slutligen en aning flirtande.
JAG EMELIE HOLM, HAR FÅTT KÄNNA PÅ ANDREAS WILSONS BICEPS! HA!
Woow, hade jag stannat kvar längre den kvällen så kanske.........(nej skoja bara, har fortfarande pojkvän, som räknas mest!).
Efter att ha skålats och fotats med ensemblen som spelade (älskar SÅ Ola Forsmed!) blev det lite avslutande mingel för att sist ta taxi tillbaka till hotellet, ganska packade (mest jag som var full, för när jag minglade och pratade med alla fick jag tunghäfta och tog till glaset som skydd mot mitt rodnande ansikte- TABBE :p)

Den restrerande helgen var visserligen glamourös men betydligt färre kändisar. Vi gick ut på fin fina resturanger, jag shoppade på biblotektsgatan (en aning höstbelaga klädkreationer) och besökte en kortis Dramaten för att se "Drottningens juvelsmycke", lysande men visst en aning tung dramatik låg bakom succén. Söndagen spenderades utmed strandvägen (östermalm) med en lunch på djurgården och en snabbis inne på Skansen, där vi förövrigt sprang ihop med nyutsläppta Sanna Bråding......spännande..hon såg en aning sliten ut.

Kort sagt: min helg har varit underbar som få och jag kommer göra om det igen. (Jag har nu hemligheten och ett namn på listan!)

Nu ska jag landa i sängen med ett gott fiberknäcke

Rätta ett fel

Jag såg att det står att jag köpt mink-pälsen, FEL. Jag har fått den av mormor och den är värd 7000kr.
Men jag har däremot köpt linnet på NK.

Have a good one!

Stockholm, stockholm, stockholm...!!

Ja, nu är färddatumet här. Imorgon bitti, halv sju på morgonen går jag ur sängen för att göra mig iordning inför min resa till Stockholm, the city of love.
Fan va roligt jag ska haaa!
I studentpresent fick jag nämligen två biljetter till en gala-premiär i Sthlm, till The producers of: det våras för hitler.
Det roliga är att inga "dödliga-svenssons" kan köpa dessa biljetterna, utan du måste känna folk in the buissnes, vilket jag tydligen gjorde.
Det är galapremiär och det innebär: röda mattan, kändisar, champange och snittar. Kommer bli kalas!
Efteråt får man ju helt enkelt ställa upp på efterfest (bodyshots med micke persbrant) och lite därtill.
Blir en lång kväll för mig på karma-sturekompaniet och sedan mot café opera! Kan det blir bättre än såhär???
Jag kommer befinna mig i sthlm hela helgen, så om ni önskar nå mig- kanske jag inte svarar- BUSY!

Jag har köpt en urläcker mink-këp (en kort-chic sådan) som jag fått utav mormor-7000kr! och till detta ett par svarta pumps(som kängor fast högklack).
Under jackan kommer jag att ha ett par svarta stuprörs jeans höga i midjan med en nedstoppad top i silke (som jag köpt på NK-cokaïï)- korall var färgen utan bh. Håret uppsatt i en läs knut(men inga slingor hängandes) och lätt sminkning och utsmyckning.
Kommer bli SÅ läckert....åååhh!
Kommer jag bli gala-snygg or not?


Jag måste erkänna att dagarna i skolan och på jobbet går otroligt snabbt. Alldeles nyss suckade jag för att det var måndag helt plötsligt sitter jag upp en torsdags kväll. Hmm, märkligt. Snart är det vinter och nyår (LONDON, LONDON, LONDON). Ser fram emot de festandet j*ligt mycket!!!
Hmm, men först ska allt plugg och lite money tjänas ihop. Nu har ju jag turen så mina föräldrar betalar resan och fickpengar, sen kan jag väl spara ihop slantar så jag kan köpa något extra ordinärt.

Till Kristian: Tack så för att du finns där, även om dagarna springer på snabbt och ibland hinner vi inte ens säga god natt, men jag älskar dig och I will forever be yours. <3

Nu ska jag hoppa isäng, för min skönhets sömn.
Kisses and good bye, sleep tight bitches!

Dagarna i ända...

Gud vilket stressigt liv jag lever just nu.
Först gå upp klockan halv sju för att äta frukost, duscha (ja de vanliga), sedan pallra sig iväg till skolan och de mycket intressanta kurserna för att sedan rusa på tom mage (hinner ju knappt äta lunch) till jobbet där jag går på sex-timmars pass (nästan varje dag =$). När man väl kommer hem därifrån ska man snabbt tillaga middag och göra en matlåda (ihop om att man får lunch nästa dag, haha) och sedan slänga sig själv i sängen för en lång natts sömn.
Eftersom jag har så mycket att göra på dagarna går dem väldigt snabbt, vilket är på både gott och ont.
Man når snabbt helgerna men snart är det redan långt in i november, innan man ordet av.

Jag försöker de dagar då jag hinner att träna och varje dag äter jag nyttigt mycket fibrer och proteiner samt mättande fetter som fisk osv. Sen ska jag och mamma faktiskt börja på yoga vilket ska bli underbart skönt, jag behöver lära mig koppla av. "Stressa ner" ! Det känns skönt när man inte har några dagar att dega på (ens så länge iaf) utan man är fullt sysselsatt. Det blir inget småätande då och jag känner att livet rinner på ganska snabbt...med andra ord snabbare mot de mål jag har framför mig.

Redan igår kväll kände jag det som jag ABSOLUT inte får eller vill känna. Jag hade super frossa, trots att jag låg nerbäddad i ett duntäcke med en flisfilt på och kroppen värkte även halsen. Attans, jag får inte bli sjuk NU!
"Jag hinner inte", som alla framgånsrika kvinnor säger, haha. Skämt o sido, jag får helt enkelt bomba mig med vitaminer och tillskott så hoppas vi på att det bara är övergående. (2-dagars förkylning, är perfa!).

Nu äntligen hemma, iförd pjyamas efter en god dusch och middag, sittandes här vid datorn. När jag nu skrivit färdigt ska jag och pappsen kolla på film (vilket vi har gjort till en vana, I LIKE).
Filmen för idag heter : "Letters from Iwo Jima", kan vara bra...you never know untill you've seen it.
Så hoppas alla haft en bra dag, sov så gott så ses vi imorgon.....i'll be in the GINA- store the hole day.

Kisses, Have a good one!

RSS 2.0